BlogInspirationSkriv

Tid til inspiration

Middelaldermarked 2018

Solens skarpe stråler skinner ind i øjnene, så jeg er nød til at knibe dem sammen, inden jeg tager min trofaste kasket på igen. Lugten af brænderøg rammer mine næsebor og blander sig med dunsten af kød, pandekager og græs. Vinden tager lydene af glade barnestemmer med sig, og et sted i nærheden klinger nogle klokker, hver gang en af de frivillige aktører tager et skridt. Omkring mig er det daglige ræs sat i stå, som jeg går rundt mellem teltene og de mange farverige mennesker: Her går folk i moderne tøj, tofarvede middelalder-dragter og riddere rundt side om side, alt imens jeg tager de mange indtryk og stemningen til mig. På vejen mødes jeg af et venligt “Guds fred!” og et smil fra en kvinde i middelalderlige klæder.

Traditionen tro var jeg her i pinsen en tur til det årlige middelaldermarked i Valby-parken. Ikke som aktør eller frivillig, men som gæst. Det er en måde for mig at tage stemningen til mig, lære om tiden, dens håndværk og at nyde en god stund sammen med et par medlemmer af familien – og alle de andre tilstedeværende på sådan en solrig fredag i maj. Det er en måde at holde mig til ilden i mit skriveprojekt, for ikke bare finder jeg middelalderen værende en utrolig spændende tid i historien, det er også i denne tid, at mit store fantasy skriveprojekt – Heksens Lærling – foregår i. At tage ud og opleve noget, der relaterer sig til ens projekt på den ene eller anden måde, er nemlig en fantastisk mulighed for at finde inspiration. I mit tilfælde er det ligeså meget stemningen på markedet, lugtene og lydene, som det er de forskellige mennesker, jeg ser og snakker med. For dig – og dit skriveprojekt – er det måske noget helt andet, du kan tage ud og opleve for at skabe dig flere erfaringer, samle viden og finde inspiration.

Når man skriver, kan man nogengange blive så opsat på, at man skal skrive hele tiden og glemmer helt, at der også skal være tid til inspiration. Der skal være ro og man skal måske endda kede sig lidt, for så ved man pludselig, hvad man skal skrive, som man står under bruseren eller går en tur med hunden og laver en association, man ikke engang selv helt ved, hvordan opstod. Men det er også ligemeget for det vigtigste er, at inspirationen med ét kom til dig. Eller, du kan opsøge inspirationen aktivt, ligesom jeg gjorde her i pinsen, hvor du tager ud og oplever noget, der på den ene eller anden måde minder dig om eller relaterer til dit projekt. Det kan også være noget så simpelt som at gå i biografen eller læse en bog for at se, hvordan andre fortæller en historie om lignende emner, som det,  du skriver (eller gerne vil skrive) om. Oplevelserne og en søgen efter inspiration skal selvfølgelig heller ikke fylde hele ens skema. Den skal ikke være så altoverskyggende, at du omvendt helt glemmer rent faktisk at sætte dig og skrive. Men at sætte et par timer af til at lave noget, du tror måske kan give dig inspiration til dit skriveprojekt hver uge, om måneden eller sågar bare et par dage om året, vil jeg vove at påstå vil være rigtig godt givet ud til, når du så atter sætter dig ned og skriver. Det ved jeg i hvert fald, at det er for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.