BlogMotivationNational Novel Writing MonthSkriv

Begyndelser: NaNoWriMo Uge 1

Once Upon a Time

Fingrene glider ubesværet hen over tastaturet. Øjenbrynene er trukket en anelse tættere hen mod hinanden end normalt, og der er en enkelt rynke i panden. Det koncentrerede ansigtsudtryk erstattes af et lille smil om læberne. Der holdes inde med at skrive for en kort stund, som næste skridt i historien overvejes. Det er tid til, at et nyt kapitel begynder, og det er altid spændende at se, hvad dette kapitel mon vil indeholde. Skal det starte med en af hovedpersonens kvaler, som denne skal kæmpe sig igennem? Eller skal hovedpersonen have sig en velfortjent pause? Svaret kommer pludseligt, og der former sig en boblende glæde i brystet. Fingrene stryger endnu en gang hen over tastaturet.

Den første uge i årets National Novel Writing Month (NaNoWriMo) er ved at gå på hæld. En ny vane er så småt ved at blive formet, og motivationen er endnu høj. Nogle er måske allerede bagud i forhold til deres mål, mens andre måske er foran. Enkelte er sikkert lige netop så langt, som de gerne skulle være. Men fælles for langt de fleste er det, at det hele stadig er nyt og spændende. At motivationen stadig er høj, og der er masser af gåpåmod og nye ideer at tage fat på.

Det er alment kendt i NaNoWriMo-kredse at der er typiske “stadier”, man går igennem i november måned: Stadier, der meget bekvemt følger de enkelte uger. Hver uges glæder og frustrationer er derfor også beskrevet i detaljer – med motiverende ord til, hvordan man kommer ud af frustrationerne igen – i bogen No Plot? No Problem! Af Chris Baty. Ja det er rigtigt. Bogen er skrevet af ingen andre end ham, der først kom op med National Novel Writing Month, og den kan klart anbefales, hvis du deltager i denne måneds skriverier – eller selv vælger at skrive en hulens masse ord i en anden måned end lige november.

I resten af denne måned vil jeg derfor selv tage udgangspunkt i mine oplevelser under NaNoWriMo, og jeg vil hver uge fortælle om glæderne og frustrationerne med små tips til, hvordan du kan overkomme dem. Jeg vil inkludere de klassiske stadier, man typisk oplever under NaNoWriMo, og selvom noget af det meget muligt kommer til at ligne udfordringerne fra No Plot? No Problem! Er mit håb også at sætte lys over nogle andre udfordringer eller at bygge videre på dem, Chris Baty beskriver.

Nu er der til gengæld ikke meget andet at gøre end at nyde motivationen, så længe den holder. Og at sætte mere tid af til at skrive, hvis du er bagud – eller ikke at miste dit momentum, selv hvis dit ordtal er på eller over målet. For i virkeligheden er du lige præcis dér, hvor du skal være: Du har taget de første skridt på at opfylde drømmen og ønsket om at skrive en bog. Og det er det vigtigste og største skridt, du overhovedet kan tage. Som en klog mand en gang sagde:

To begin, begin

– William Wordsworth

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.