BlogSkriv

Katten og musen

Katten og musen

I dagens indlæg har jeg valgt at gøre noget helt nyt. Jeg har nemlig fundet en lille, gammel tekst frem, som jeg skrev helt tilbage i folkeskolen i 2007! Teksten var til en opgave, vi skulle skrive i skolen, og jeg valgte derfor at skrive en kort tekst om en kat og en mus. Teksten skulle være impressionistisk, og derfor også helst inkludere en masse beskrivelser. Teksten er et øjebliksbillede, hvor beskueren i form af en pige sidder nærved og holder øje med det lille optrin.

Teksten er skrevet omkring tre år før, jeg skrev novellen Uden Spejlbillede, som du kan købes som e-bog på Saxo i revideret udgave til billige penge.

Katten og musen

De tørre, gullige græsstrå blev brudt af en blød pote. Dyret holdt med en jægers tålmodighed øje med noget lidt længere fremme: En lille mus stod på bagbenene, let svajende og pudsede omhyggeligt sit ansigt. Ansigtet var næsten helt hvidt – kun med enkelte stænk af grå i forskellige nuancer. Fuldt optaget af rengøringen så den ud, imens den stod i græsset. Den syntes slet ikke at tage notits af den forskelligfarvede kat, der stod og lurede kun nogle få meter fra den. Den rødlige hale stak lige op i luften, og vippede i nogle små ryk, der klart fortalte, at katten var på jagt.

Lidt længere væk i græsset sad faktisk en lille pige med store øjne og kiggede, mens katten spændte musklerne og svingede lidt med halen. Det var nemt at følge jagtens begivenheder fra det sted, hvor hun sad. En blid brise fik alle kattens hår til at bevæge sig i vinden, så lyset rigtigt fik spil, og man kunne se alle de brunlige farver, lige fra lys beige til næsten sort. Sådan at det fik halen til at se helt fremmed ud med sit orangerøde udseende, der blev lysere og lysere til at det næsten gik helt ud i hvidt på spidsen af den.

Nu stod katten som forstenet; musen var lige stoppet med at pudse sig, knurhårene vibrerede, mens den stadig stod på bagbenene, snusede ud i luften, så næseborene hurtigt udvidede sig for straks at blive små igen. Pigen sad også som tryllebunden af dramaet, der udspillede sig for hendes grønlige øjne, der gik hen i det gule, men som aldrig blev hverken rigtig gule eller grønne. Hun havde en kats øjne.

Alle kattens muskler var fuldstændig spændte, afgjort klar til at springe efter musen. Alligevel løftede den sin ene pote meget langsomt.

Musen vejrede igen, men så ikke ud til at have opdaget faren før det var for sent. Katten sprang frem, i et virvar af brunlige farver og en lille rødlig, lys stribe.

Da kattens hoved igen kom til syne, bar den en lille grålig, næsten hvid, pelsklump i munden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.