BlogLivetTanker

Tag et halvt skridt tilbage…

Skridt på rejsen

… og se tingene fra et større perspektiv.

Langt de fleste af os lever utroligt travle liv, hvor vi tonser derudad: Vi skal videre til den næste ting, det næste arrangement og det næste projekt. Vi glemmer at træde et halvt skridt tilbage og se på alt det, vi har opnået, for nu er de ting, vi før havde svært ved, blevet hverdag, og vi tænker ikke længere over det. Vi har i stedet alt for travlt med at fokusere på alle de ting, vi stadig ikke kan, og at bande og svovle over, at det ikke går hurtigt nok med at blive ligeså gode til det, som vi gerne vil være. Jeg er ikke spor anderledes, og glemmer til tider også, hvor meget jeg har at være stolt af at have opnået – også selvom jeg langtfra har nået alle de mål, jeg har sat mig for her i livet.

Det slog mig her den anden dag: Hvis du var kommet til mig for to år siden, og havde fortalt mig, at jeg ville have det arbejde, jeg nu har, så var mit hjerte allerede begyndt at banke hurtigere og koldsveden ville være brudt frem bare ved tanken. Jeg ville have troet, du var skør, hvis du følgende havde fortalt, at jeg endda ville være rigtig glad for det – og trives i det. Arbejdet hjælper mig til fortsat at udvikle mig og har fået mig til at tage tyren ved hornene ved nogle af de ting, jeg tidligere har haft rigtig svært ved. Javist, der er stadig områder, hvor jeg kan forbedre mig, men ligeså vel som det er godt at kunne se, hvilke ting man gerne vil blive bedre til og at lære, mindst ligeså vigtigt er det at kunne se, hvor langt man allerede er kommet.

Så hvorfor bruger du ikke fem-ti minutter af din frokostpause til at se tilbage og reflektere over, hvor langt du faktisk allerede er kommet? Sådan et gråt og regnfuldt vejr er perfekt til lejligheden og skaber en stemning af stille refleksion og introspektion. Hvilke ting tænker du ikke længere over, men er noget, som du tidligere havde svært ved? Det kan både være på det personlige plan eller noget, du har lært om, som før var så svært at forstå, men som du nu har fået en stor indsigt i. På hvilke områder har du udviklet dig? Hvis du er den mindste smule som mig, så vil du ved denne lille tankeøvelse mærke en dyb glæde og taknemmelighed over, hvor langt du allerede er kommet – ligegyldigt, hvor langt du har igen. Og det er helt uden at nævne det selvtillid-boost, jeg i hvert fald selv får ud af det, og den slags ting er virkelig ikke noget, man skal kimse af. Vi kender nok alle frasen, at “livet er en rejse” og det er derfor simpelthen såre vigtigt at glæde sig over alle de små skridt, man tager på vejen, hvor små og ubetydelige de end kunne forekomme for andre.

I virkeligheden kunne de fleste af os nok have godt af at bruge lidt tid på at se på alle de gode ting, vi allerede har opnået, og alt det, som vi engang havde svært ved, men nu er blevet næsten helt naturlige for os. Som jeg tænker på dette, runger min papsøsters ord i mit hoved:

Du må jo have mega optur hver dag, når du er på arbejde, fordi det nu er blevet så meget lettere for dig.

Og det har hun jo ganske ret i – nogle dage må jeg bare minde mig selv om det, så glæden over det, jeg har opnået, ikke går tabt i hverdagens travlhed. Måske du også har brug for at minde dig selv om det en gang imellem. Og intet tidspunkt er bedre end at starte på det i din frokostpause i dag. Eller endnu bedre: Lige nu. Så tag en dyb indånding og se tilbage på alt det, du nu klarer nærmest helt uden at tænke over det, men som du tidligere havde svært ved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.