BlogLivet

Tilbageblik på året, der er gået

2018

Vi er efterhånden kommet et godt stykke ind i det nye år: Årsskiftet er en god mulighed for både at se tilbage på året, der er gået, og at gøre sig tanker omkring det kommende år.

År 2018 har for mig været et år med mange både op- og nedture. Det var ikke den bedste start, jeg fik på året, da et familiemedlem døde som følge af en pludselig ulykke, hvilket jeg også har skrevet lidt om i et tidligere blogindlæg. Og det syntes næsten at have lagt stilen for hele året: For nogle måneder siden døde en ven af familiens bror, og ikke lang tid efter døde også hendes mand, som jeg havde kendt i mange år – begge af kræft. Det har selvsagt været en svær tid – ikke mindst for hende. Her er det, at det er såre vigtigt at huske på, at et år ikke er defineret af kun nogle få oplevelser eller en bestemt tid. Et år består af rigtig mange oplevelser. Og langt fra alle de oplevelser er dårlige. Selv ikke under en svær tid er alle oplevelserne i den forbindelse nødvendigvis dårlige eller på anden måde negative. De kan også være utrolig smukke og måske endda give anledning til at noget andet blomstrer frem, såsom et større sammenhold eller en forståelse for hinanden.

År 2018 har også betydet et jobskifte for mit vedkommende: Ved årets begyndelse var jeg i en midlertidig ansættelse. I selv samme uge, som jeg måtte sige farvel til mine kolleger igennem et halvt år, blev jeg ringet op af nogen, der havde de brug for flere hænder – og om jeg kunne komme ind til en meget uformel samtale? En måned senere startede jeg i det nye job. Der gik faktisk lige præcis så lang tid, som jeg havde sagt til mine nu tidligere kolleger, jeg håbede på, før jeg fik et nyt job: “Jeg vil gerne have bare en enkelt måned til lige at finde ud af alting og kunne fokusere lidt på mine egne (skrive-)projekter, inden jeg starter et sted igen.” Og en måned, det gik der.

År 2018 var også året, hvor jeg lancerede KBregnhoved.dk og den dertilhørende blog, mens jeg for kun et par måneder siden udgav kalenderen Min bedste tid (indtil videre) i samarbejde med Kirsten Bregnhoved. Der er allerede blevet lagt planer for det næste halve år, hvor vi bla. vil komme med gode råd, tips og tricks, foruden inspiration til, hvordan Min bedste tid (indtil videre) kan bruges.

Når jeg ser tilbage til år 2018’s begyndelse, så var det en svær og hård start på året. Men året har sidenhen også bragt rigtig meget godt med sig, og megen glæde og nye oplevelser. Det har været med til at give mig en større selvindsigt (hvis jeg selv skal sige det), og en større tiltro til mig selv og mine evner. Jeg er blevet modigere og har kastet mig ud i nogle projekter, jeg ikke havde turdet kaste mig ud i før i tiden. Med alle årets op- og nedture, vil jeg vove at påstå, at det er mindst ligeså vigtigt at se på alle de gode ting, året har bragt med sig, frem for kun at se tilbage på det dårlige eller negative. Det ændrer ikke på, hvad der er sket ved at være vred over året, der er gået. I stedet kan jeg se tilbage på de oplevelser, jeg har haft året igennem, med taknemmelighed. En taknemmelighed over tiden med dem, jeg har kendt, men som ikke er her længere – og minderne, jeg altid vil have. En taknemmelighed over det jeg har lært i årets løb. En taknemmelighed over de gode stunder, jeg har haft med familie, venner og fremmede – og med dyrene i mit liv.

Jeg håber inderligt, at du også kan se på året, der er gået, med taknemmelighed – trods for de dårlige eller kedelige og negative oplevelser, vi ikke kan komme udenom er en del af livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.